''CREDINTA NOASTRA ESTE VIATA NOASTRA''card.Iuliu Hossu

marți, 25 ianuarie 2011

INGERASUL MORT



In apropierea Colegiului se afla spitalul Bambino Gesu. Venind de la Facultate…aproape zilnic vad parinti asteptand in fata unei cladiri, dar in fata cladirii de multe ori sunt si masini de la pompele funebre.
Parintii isi asteapta copii…dar nu ii asteapta sa iasa de la scoala…is asteapta copii morti. Pentru mine e o mare durere sa vezi cum acesti parinti isi asteapta copilul mort…uneori imi scapa si lacrimile.
Cand vezi sicriasul in care doarme un ingeras sufletul parca iti explodeaza de durere…asta e cu adevarat o durere. Unii parinti isi pierd copilul si ce nu ar face un parinte sa nu-l piarda…alti parinti dupa ce in nasca scapa de el, lasandu-l la tomberon. Unii plang de durere ca numai au copil, altii se bucura ca au scapat de el.

E trist, nu cred ca poate fi ceva mai crunt in lumea asta, cu rele ei decat un parinte sa-si vada copilul mort…ce pot avea in suflet acei parinti? Cred ca ceva e sigur…au in cer un ingeras…un ingeras care poate nu le-a vorbit niciodata, sau le-a vorbit si le-au spus mami si tati…altii care poate doar i-au privit.
Doamne te rog intareste familiile care si-au pierdut ingerasii…ajuta-i sa treaca peste durere si mangaiei cu iubirea Ta.



Eugen

5 comentarii:

  1. Si mie mi se pare un lucru foarte crunt.Un copil care poate nu a zis niciodata "mama sau tata"

    RăspundețiȘtergere
  2. e o durere sfasietoare cand vrei sa poti sa faci ceva sa fie la fel cum era...dupa aflarea "vestii" totul in jur parca nu mai conteaza tot pt ceea ce luptai candva, acum nu mai are nici un rost, iti vin in gand clipe fericite petrecute impreuna sau zambetul lui molipsitor cuvinte de el rostite,,,,,o durere imensa , uneori parinti dau vina pe ei,,,zicand : dak nu il lasam singur atunci puteam sa evite ceea ce urma...cand sunt inconjurati de colegii lui le cad lacrimi amare caci locul lui e gol si nu mai pot sa il vada fericit alaturi de colegii lui la terminarea liceului...e greu aceea durere mereu va ramane,,,iar cine spune "stiu cum e"se inseala caci niciodata nu va fi la fel.....pt noi Cornel fostul coleg a fost o lectie de viata insa pacat ca o lectie de viata a cerut in schimb o viata:(:(:(:(:(

    RăspundețiȘtergere
  3. :( Nu exista cuvinte pentru a explica o astfel de durere.. E sfasietor acel sentiment de pierdere al cuiva drag.Se spune ca Dumnezeu te intareste in acele momente si ca nicodata nu-ti da mai mult decat poti duce.Doamne, intareste-ne pentru a trece peste incercarile vietii.

    RăspundețiȘtergere
  4. AMIN...as vrea sa scriu ceva ,dar nu mi-a iesit decat asta :AMIN frate Andrei.

    RăspundețiȘtergere